Maďarsko: Varholíková nevypovedala ani po nehode, ani na polícii

23.08.2012 Celý región

Budapešť 23. augusta (TASR) – Eva Varholíková, ktorá v utorok spôsobila na maďarskej diaľnici M3 nehodu, pri ktorej traja ľudia zhoreli v osobnom aute a jedna žena sa ťažko zranila, nevypovedala ani na mieste nehody, ani v stredu na vypočúvaní na polícii, cituje dnes maďarský bulvárny denník Blikk vyjadrenie obhajcu Slovenky Gábora Tótha.

"Pani Eva hlboko spolucíti s pozostalými obetí. Úlohou expertov bude zistiť, čo spôsobilo túto tragédiu. Mohla to byť technická chyba alebo porušenie pravidiel cestnej premávky iným autom - samozrejme, mohla to byť aj chyba mojej klientky," povedal Blikku obhajca.

Bulvárny denník zistil, že Varholíkovú, ktorú zadržala polícia a navrhla prokuratúre jej vzatie do vyšetrovacej väzby, navštívili príbuzní. Blikk tvrdí, že príbuzní sú ochotní zaplatiť kauciu, ale iba v prípade, ak jediným dôvodom uvalenia vyšetrovacej väzby bude hrozba úteku.

Hovorkyňa veliteľstva polície Peštianskej župy Andrea Beluzsárová-Beliczová v stredu uviedla, že súd o väzbe rozhodne zrejme ešte tento týždeň. Poznamenala, že dôvodom iniciovania vzatia do vyšetrovacej väzby je vážnosť následkov nehody, opitosť vodičky, ako aj skutočnosť, že vinníkom nehody je cudzia štátna príslušníčka.

Slovenku polícia vypočula ako podozrivú zo spôsobenia nehody z nedbanlivosti s následkom úmrtia viacerých osôb a zadržala ju. Hovorkyňa v utorok pre TASR povedala, že Košičanka v čase havárie bola pod vplyvom alkoholu. Predbežné výsledky vyšetrenia potvrdili "stredný stupeň opitosti", množstvo alkoholu v jej krvi vzhľadom na ochranu osobnosti a súčasný stav vyšetrovania však odmietla spresniť.

V osobnom aute značky Fiat Punto, do ktorého narazilo BMW so slovenským evidenčným číslom, zhoreli traja ľudia. Pri nehode, ktorú spôsobila žena za volantom BMW, sa štvrtý cestujúci fiata zranil ťažko a ľahšie zranenie utrpela aj vinná vodička.

Slovenka na diaľnici M3 pri 44. kilometri smerom na Budapešť za volantom zrejme zaspala a zozadu narazila do fiata, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť.

Tri osoby v aute zhoreli; 54-ročnej žene sa podarilo z horiaceho vozidla vyliezť, utrpela však popáleniny druhého a tretieho stupňa a v kritickom stave ju previezli do budapeštianskej vojenskej nemocnice. Obete nehody vyslobodili z vraku požiarnici po uhasení požiaru.
 

Vyberte región